Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?
Nenad000
 svako ima zelju da jednom umesto recimo iz 27 ode u lov sa jednom mozda beretom,dali cu se lepse osecati daaaaaa,licno zastavin karabin je dobar karabin ali hm imati mozda jedan sauer u rucipucanje.dali da kupim 4 losije ili 2 malo bolje mislim da o tome ne treba diskutovati!!!!sustina moje teme je bila dali kvalitet iznad obicnog naravno srazmerno mogucnostimaKolce

Nenad000
 neto ovako ili!

Nenad000
 ili ovako !!!

Limun
 Kolega Nenade, ko nebi voleo nesto bolje i vrednije ali i kada bih mogao da biram verovatno bih izabrao neku radnu pusku koja mi nebi sluzila samo da se hvalim sa njom!Siromaiveli 4
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

draza
 Zaisat mi nije jasna ova tema ! i nije mi jasno sta je skupa a sta jrftina puska ili bolje receno koje so to skupe puske , i do koje
kolicine novca puska postaje skupa !!!!!!
Po meni je to individualno za nekog je i 100 eura mnogo

Lala

draza kaže:
Zaisat mi nije jasna ova tema ! i nije mi jasno sta je skupa a sta jrftina puska ili bolje receno koje so to skupe puske , i do koje
kolicine novca puska postaje skupa !!!!!!
Po meni je to individualno za nekog je i 100 eura mnogo

Pa i to je tačno, merila su individualna. Pošteno, korektna primedba, po meni.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nenad000

Limun kaže:
Kolega Nenade, ko nebi voleo nesto bolje i vrednije ali i kada bih mogao da biram verovatno bih izabrao neku radnu pusku koja mi nebi sluzila samo da se hvalim sa njom!Siromaiveli 4

svaka puska je radna ,pa kostala makar Dobro vece,svrha je za lov,lovci se udruzju oruzjem Veselo 2 ,onaj ko se ponasa prema pusci kao prema motki tom nije mesto u lovu,njima je mesto na livadi,i pastiri vole priroduROFL

Bacelj Djordje
 ovaj je dobar
brena je brena al dvaput je dvaput
tako vazi iz puske
BACELJ DJ

saja rudnik
 Skupa ili jeftina puska....Po meni je ona koja sluzi svrsi i ona koja to neradi...Primer..Kod mene na Rudniku,srndac se gadja najvise do sto metara..Ko ima dobro oko moze i bez snajpera..Sve je to zatravilo,priroda uzima danak..Nema naroda,nema stoke...Na takvoj daljini svaki karabin odradjuje svoje,dal kostao 100e ili 10000e.A druga je prica ako lovac ide po raznim lovistima,tu verovatno treba i dobra i skupa optika kao i skup verovatno karabin.Zec se lovi na skok ili se puca kroz drvece,po meni je tu vaznije oko i mirnoca lovca nego kakvo oruzje ima.Ja licno imam tri lovacke puske i jedan karabin,za svaki teren po jednu,ali uvek uzimam dedinu zastavu hamerles kal.16 iz 1946god.Sluzila je njemu tolike godine a sad i meni...Misljenja i ukusi su razliciti,ne bi valjalo da smo svi isti..
Saja Rudnik

Podunavac
 Zastavin hamerles iz 1946?Confused Da nije to bilo malo rano za proizvodnju lovačkog oružja? Baš me interesuje šta bi kolega Canis na ovo rekao.ika
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 "Prva ozbiljno organizovana proizvodnja lovačkog oružija (ako se ne računa osnivanje Puškarske zadruge u Kranju 1920. godine) u Jugoslaviji broj 1 odnosno Kraljevini SHS odpočela je tamo početkom 30-ih godina dvadesetog veka. Tačnije 1927/28 godine uz svesrdnu pomoć države, borovljanski-ferlaški industrijalac Jakob Pošinger stariji, pokreće proizvodnju oružija i municije u Užicu pod nazivom Fabrika Oružija i Municije Užice skraćeno FOMU. Pored vojnog-namenskog, pokrenut je i lovački program koji obuhvata proizvodnju lovačkih pušaka i lovačke municije. Po nekim dostupnim podacima u Kraljevini SHS bilo je oko 20.000 lovaca. Okosnicu proizvodnje činili su slovenački-koruški majstori koji su fabriku i proizvodnju postavili na noge, da bi po osnivanju Puškarske škole i uz obuku kroz rad i domaća ,,ercovska,, radna snaga preuzela kompletnu proizvodnju. Najveći deo proizvodnje lovačkog oružija činile su puške položare i to ,petlare-orozare,, i ,,hamerleske,, visoke zanatske izrade, kvalitne sirovinske baze i različitig cenovnog razreda. Za one koji imaju i srce i volju ali su u raskoraku sa parama radjena je jednostavna i jeftina jednocevka sistema Martini ..."

Viđao sam ove užičanke registrovane kao Crvena Zastava KragujevacConfused
Pogotovo ta "posleratna proizvodnja" je "pandorina kutija" tako da verujem da je to odlična FOMU prekrštena u ...
(sećam se da je pre dvadesetak godina jedna baka prodavala "staru Zastavinu sačmaricu položaru" po nekoj mizernoj ceni, i to mi nije bilo ni najmanje interesantno jer sam bio u kupovini bolje puškeConfused, ode lik i pazari kad ono FOMU u skoro novom stanjuFrown ... hteo sam da je "otkupim" ali on ni da čuje ...)
Ne kažem Sajo da je ovo 100% tačno ali ... pa ako možeš da ubaciš neku sliku

saja rudnik
 Na cevima odozgo joj pise Zavodi Crvena Zastava,a ima grb ili zig na kojim stoji FNRJ br.31/46..Pusku je dobio posle rata poznati Kragujevacki komunista i lovac Zika Jovanovic zvani Cuca,a moj deda ju je otkupio od njega 1956.god.to je sto ja znam o njoj.Taj Zika ili ti Cuca je pusku dobio kao nagradu za osvojeno prvo mesto na nekom opstinskom takmicenju komunista u streljastvu.A moj deda je radio na strelistu tada kod Velikog parka u Kragujevcu,tako je saznao i video pusku i odkupio je od njega.Probacu i da aplodujem koju sliku da bi bilo jasnije..
Saja Rudnik

saja rudnik
 Crnuca...Ovo je za sad najbolja slika sto mam..
saja rudnik priložio:
180430_171050122941198_100001086346793_357280_3958277_s_1.jpg

Saja Rudnik

Podunavac

canis aureus kaže:
"Prva ozbiljno organizovana proizvodnja lovačkog oružija (ako se ne računa osnivanje Puškarske zadruge u Kranju 1920. godine) u Jugoslaviji broj 1 odnosno Kraljevini SHS odpočela je tamo početkom 30-ih godina dvadesetog veka. Tačnije 1927/28 godine uz svesrdnu pomoć države, borovljanski-ferlaški industrijalac Jakob Pošinger stariji, pokreće proizvodnju oružija i municije u Užicu pod nazivom Fabrika Oružija i Municije Užice skraćeno FOMU. Pored vojnog-namenskog, pokrenut je i lovački program koji obuhvata proizvodnju lovačkih pušaka i lovačke municije. Po nekim dostupnim podacima u Kraljevini SHS bilo je oko 20.000 lovaca. Okosnicu proizvodnje činili su slovenački-koruški majstori koji su fabriku i proizvodnju postavili na noge, da bi po osnivanju Puškarske škole i uz obuku kroz rad i domaća ,,ercovska,, radna snaga preuzela kompletnu proizvodnju. Najveći deo proizvodnje lovačkog oružija činile su puške položare i to ,petlare-orozare,, i ,,hamerleske,, visoke zanatske izrade, kvalitne sirovinske baze i različitig cenovnog razreda. Za one koji imaju i srce i volju ali su u raskoraku sa parama radjena je jednostavna i jeftina jednocevka sistema Martini ..."

Viđao sam ove užičanke registrovane kao Crvena Zastava KragujevacConfused
Pogotovo ta "posleratna proizvodnja" je "pandorina kutija" tako da verujem da je to odlična FOMU prekrštena u ...
(sećam se da je pre dvadesetak godina jedna baka prodavala "staru Zastavinu sačmaricu položaru" po nekoj mizernoj ceni, i to mi nije bilo ni najmanje interesantno jer sam bio u kupovini bolje puškeConfused, ode lik i pazari kad ono FOMU u skoro novom stanjuFrown ... hteo sam da je "otkupim" ali on ni da čuje ...)
Ne kažem Sajo da je ovo 100% tačno ali ... pa ako možeš da ubaciš neku sliku

Nisi me druže razumeo. Nisam mislio na proizvodnju sačmarica u Kraljevini Jugoslaviji, nego na FNRJ. Posle rata je bilo bitnije proizvesti vojno oružje i naoružati armiju a ne praviti puške za lov. Iako je prioritet bilo vojno oružje tek 1948. kreće serijska proizvodnja vojnog karabina. Mislim da je Zastava počela praviti sačmarice tek 195... i neke, a možda i kasnije ( serijska proizvodnja). Ispravi me ako grašim.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Kasno sam se ukljucio u ovu temu Bye sto se tice puske svaka puska bi trebalo da bude za svaki dan pa i ako je skupa... zasto je onda inace kupiti?da stoji kod kuce a da u lov nosimo neku jeftiniju. to je bespotrebno bacanje para... svaka puska za svaki dan

canis aureus

hamerles kaže:
... sto se tice puske svaka puska bi trebalo da bude za svaki dan pa i ako je skupa... zasto je onda inace kupiti?da stoji kod kuce a da u lov nosimo neku jeftiniju. to je bespotrebno bacanje para... svaka puska za svaki dan

Potpuno se slažemB)
J.bo pušku koja će samo za ukras da služi!

Podunavac
 Za ukras postoje dekorativne. Ne treba dozvola i jeftinije su. Puška je da se sa njom puca i lovi a ne da stoji u ormanu.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Za ukras postoje dekorativne. Ne treba dozvola i jeftinije su. Puška je da se sa njom puca i lovi a ne da stoji u ormanu.
Bravo 2

solaja
 Pa ako je skupa puska onda je i bolja po kvalitetu izrade i po pitanju preciznosti i po pouzdanosti, i ne vidim razlog zasto da stoji u ormanu. Pogotovo ako je zahtevniji teren gde se lovi. Ako sam debelo platio onda ima i da je iskoristim do max.

Ali sve je do lovca i do njegovog izbora,a ja kazem
(ne hvalim sebe)
Ne bije boj svijetlo oruzje nego srce u junaka.

A sad ko kako moze i hoće.
Oko gadja, kundak pogadja B)

Scorpion Hunter
 Ova tema nema veze s'vezomSad Prvo ni jedna puska se ne koristi svaki dan a drugo zasto kupovati skupu pusku da stoji u ormanu Confused a u lov da se nosi neka jeftinija vodovodna ceVka ili tako nesto Glavu o zid

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Razlika izmedju kontinentalnih i britanskih ptičara KINOLOGIJA 22 22.11.2024. 09:27
Razlika izmedju vojnih i lovačkih zrna MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 86 14.09.2013. 12:50
razlika OPTIKE I MONTAŽE 7 11.12.2010. 01:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,590 posete www.srbijalov.com