Kako je protekao današnji lov?
|
Lala |
Objavljen 11.11.2013. 11:24
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sremac75 kaže:
I onda, kada sam im objasnio gde smo lovili, ubiše me sa pitanjem :
"Tajo jeste li videli u našem vinogradu našeg drugara Zeku-Peku sa mekanim krznom"?
Suze mi ispuniše oči, šta da im kažem, kako da im objasnim da njihovog Zeke-Peke više nema, da neće više nikakad moći da ga hrane šargarepicom iz ruke, da je došao jedan krvolok sa leve strane Dunava, kojeg oni zovu Deda Lala, i poslao njihovog mezimca u večna lovišta ... ostao sam bez reči!
Kao prvo: sve insinuacije na moj račun odbijam, jer si ti lično, Sremac, nama prodavao priču kako su zečevi oglodali mladice u voćnjaku, i da imate problem.
Posle svega, druže, ostaje ti samo da se ti lično kao glavni krivac maskiraš u zeca, i da čučiš u vinogradu, pa neka tebe dečica hrane šargarepicom iz ruke! Dobro će da ti dodje u vezi kilaže! U pauzi hranjenja šragarepicom, mogao bi malo i da okopaš vinograd, da se malo smanje troškovi održavanja!
A onaj fazan što si ga ti zveknuo u vinogradu? Taj nije jeo iz ruke? Zar nisu dečica dozivala 'pi-pi-pi' i tog lepog šarenog reponju, i davali mu kukuruza da kljuca, a bezdušni taja ga otresao?
Tebe treba isto na kukuruz, ali da klečiš!!!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.11.2013. 13:47
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Canis, Tomash svaka čast za opis lova i lovinu, milina za čitati!!
E moj Sremac, baš mi žao dece, a jasu lipitali za pevca orđa kojeg si ti onako krvnički otreso, da mi je jedva kresta na glavi ostala?? monstrume
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Evodija |
Objavljen 11.11.2013. 14:37
|
Stari član
Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Sremac, ne nasedaj na provokaciju!
Kukuruzu ne prilazi, ni da klečiš. Mnogi su naseli, Afla-toksin je čudo.
Olinjali se skroz. Sva im pera otpala.
Poslušaj starog foču. |
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 11.11.2013. 14:42
|
Veteran
Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
mi smo juce lovili zeca i fazna,lov je prosao dobro,odstreljena su 3 zeca a podignuto oko 6...to je veoma dobro,posto imamo grupu od 5 lovaca i 5 pasa...ubijena je i jedna lisica(tacnije lisac)...mojaBeta je juce prvi put imala aport zeca,to jest pokusala je da ga donese,ali je bio skoro veci od nje,pa ga je vukla do mene
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 11.11.2013. 15:46
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
O jučerašnjem lovu u Neštinu je dosta toga napisano, uslikano, objavljeno i prokomentarisano, sad i ja nešto da izjavim za , gledano iz svog ugla:
Juče smo lovili na terenu na kojem je delom obavljeno brojanje zeca u martu ove godine. Zec kod nas nije lovljen 5 godina, a jučerašnji lov je održan ne da bismo upropastili trud prethodnih godina, nego prvenstveno da ljude mine želja i da se onima koji su tvrdili da zeca ima "za izvoz" dokaže da greše koliko su teški...
Naravno, kako je lov odmicao, bilo je jasno da od "zečijeg raja" nema ni govora. Ukupno je viđeno manje zeca nego što je izbrojano na prolećnom brojanju, a odsterljeno je samo 4, na svu sreću nije bilo ranjavanja što bi predstavljalo siguran gubitak divljači koje (to je posle jučerašnjeg lova svima jasno) nema dovoljno za lov!
Posebno je začuđujuće što je viđena (ali ne i ulovljena) samo jedna lisica, koja je u svim varijantama "glavni krivac" za malu brojnost zeca...
Šta dalje činiti u smislu oporavka zečije populacije, veliko je pitanje i enigma, koju teško da ćemo uskoro (ili ikada) rešiti. Nama ostaje da ponovo stopiramo lov, bar na ovom terenu.
Ono što je "izvadilo" jučerašnji lov jeste dobra ekipa na čelu sa forumašima, sa puno duha, inspiracije i zavitlancije, već po tradiciji. Samo, da li je to dovoljno da bi ljudi nastavili da se bave lovom? Jer, divljač je, ipak, naš osnovni motiv bavljeja ovom aktivnošću...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.11.2013. 18:10
|
Admin
Upisa: 10246
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
lovac junior kaže:
mi smo juce lovili zeca i fazna,lov je prosao dobro,odstreljena su 3 zeca a podignuto oko 6...to je veoma dobro,posto imamo grupu od 5 lovaca i 5 pasa...ubijena je i jedna lisica(tacnije lisac)...mojaBeta je juce prvi put imala aport zeca,to jest pokusala je da ga donese,ali je bio skoro veci od nje,pa ga je vukla do mene
Za juniora i bretončinu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 11.11.2013. 19:12
|
Veteran
|
hvala
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.11.2013. 20:42
|
Moderator
|
lovac junior kaže:
mi smo juce lovili zeca i fazna,lov je prosao dobro,odstreljena su 3 zeca a podignuto oko 6...to je veoma dobro,posto imamo grupu od 5 lovaca i 5 pasa... ubijena je i jedna lisica(tacnije lisac)...mojaBeta je juce prvi put imala aport zeca,to jest pokusala je da ga donese,ali je bio skoro veci od nje,pa ga je vukla do mene
Uz čestitke za odstrel, primedba za korišćenje neprikladnih izraza. Lovci ne ubijaju, nego odstreljuju!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 11.11.2013. 21:02
|
Veteran
|
napisao sam da su odstreljena 3 zeca a ubijena 1 lisica lisica je stetocina
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.11.2013. 21:06
|
Admin
Upisa: 10246
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
lovac junior kaže:
napisao sam da su odstreljena 3 zeca a ubijena 1 lisica lisica je stetocina
Juniore nemoj se više brukati. Lovci odstreljuju a ne ubijaju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 11.11.2013. 21:08
|
Veteran
|
hvala na korekciji B)
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.11.2013. 18:31
|
Moderator
|
Obzirom da je Neštin čuven po najkvalitetnijem vinu, ovo bi mogao biti predstavnik neštinskih zečeva, glavni baja u lovištu! Na ovakvog dasu se ne puca!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 12.11.2013. 19:03
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Lala kaže:
Obzirom da je Neštin čuven po najkvalitetnijem vinu, ovo bi mogao biti predstavnik neštinskih zečeva, glavni baja u lovištu! Na ovakvog dasu se ne puca!
Po ambalaži bih ipak rekao da je kod ovog zeca u pitanju neka "žestina", s obzirom da onom jadniku iz Jovića vinograda neštinsko vino (Jovićev cabernet sauvignon) baš i nije puno pomogao u preživljavanju...
Šalu na stranu, da sam nedeljnu situaciju (loše stanje na terenu) video i doživeo u nekom drugom lovištu ili u "tuđem" lovnom reviru, možda bi mi ova fotka bila mnogo smešnija i zabavnija, ovako mi se baš i ne smeje...
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.11.2013. 20:17
|
Moderator
|
Druže Apinest, ima razloga za brigu, ali ne i za plakanje. Ako ti je za utehu (a nije), i u nekim drugim lovištima je slična situacija.
Meni samo nije jasno gde se dedoše one silne lisice iz vašeg atara? Da im nije neko dojavio da dolazimo? Sumnjam na Klaju...
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 18.11.2013. 14:49
|
Veteran
|
jucerasnji lov na zeca i fazana i nije protekao tako lose,ali moglo je i bolje...odstreljeno 2 fazana i 2 zeca,a podignuto 5 zecevea i 15ak petlova(koke ne lovimo)...prva Betina realizacija,petao pao usledio aport,nemam slika iz lova,ali sam kupio fotoaparat,pa iz sledeceg lova bice slika ove godine izuzetno malo zeceva,za nijansu vise od prosle godine,ali i to je slabo...fazana ima u razummnom broju,ali posto u nasem ataru love jo 4-5 grupa koji imaju svoj atare,ali im sladje u nasem,broj se vidno iz nedelje u nedelju smanjuje...kuda ovaj svet ide,ljudi su postali ne zasiti
|
|
|
|
Bzena |
Objavljen 18.11.2013. 19:44
|
Član
Upisa: 83
Pristupio: 02.10.2011. 11:54
|
Moj prvi zec, a sto je najlepše ispred svog kera odstreljen, promasen jedan fazan, grupa je odstrelila 3 zeca i 3 fazana, sve u svemu lep dan za lov, bio bi jos lepsi da nije bilo magle...
Budi lovac, budi džentlmen
Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!!
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 18.11.2013. 20:00
|
Veteran
|
cestitam kolega
|
|
|
|
Bzena |
Objavljen 18.11.2013. 20:02
|
Član
Upisa: 83
Pristupio: 02.10.2011. 11:54
|
Hvala kolega!
Budi lovac, budi džentlmen
Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.11.2013. 21:37
|
Moderator
|
Bzena kaže:
Moj prvi zec, a sto je najlepše ispred svog kera odstreljen, promasen jedan fazan, grupa je odstrelila 3 zeca i 3 fazana, sve u svemu lep dan za lov, bio bi jos lepsi da nije bilo magle...
Čestike!
A šta bi sa lovačkim krštenjem?!? Nije valjda da su ti kolege progledale kroz prste?!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Josev |
Objavljen 18.11.2013. 23:44
|
Član
Upisa: 85
Pristupio: 25.09.2013. 21:43
|
Svaka cast Bzena!! odlican i ovaj zeko vidi ti njemu mustake jos da ih zasuce . (samo ovo nekako sumlivo se meni cini zeko jeo lubenicu kad op kolega Bzena naide na zeku i upita ga oo zeko peko pa sta to radic crni zeko peko opet krades od dedine lubenice zeko na to odgovori aha i zbrise onda nas kolega Bzena so cilj da uplasi zeku peku ispuca jedan patron i sacme izlete iz pusku kad zeko udari se u njih i tako nas kolega Bzena odstreli zeku peku. malo da se nasalimo inace jos jednom svaka cast kolegu Bzena ovog puta na njegova smetka smo se smejali drugi put moze slobodno na moja smetka samo sta na moja kad ja nisam nista odstrelio
|
|
|