Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
Lala
 Evo novosti oko Rančera: danas su bili iz somborske kafilerije da nose leševe životinja. Odneto je blizu 1.100 kg ovaca (17 komada). Od povredjenih ovaca, danas je uginulo još 8, a za preostalih 17 su veterinari procenili da nema svrhe lečiti. Od odnetih ovaca, oko 15 je bilo bremeniti, a od ostalih ovaca je preteklo oko 15-20 jagnjadi, koji će skapati od gladi, jer ovca ne prihvata da doji tudje jagnje. Tinska, nabavi cucle, kupi mleko, idi spasavaj jaganjce, zaštitnice životinja, i ti i svi ostali, EPAR, ORKA, učinite dobro delo... Vlasnik, negova porodica i zaposleni, ne mogu da stignu da to urade, moraju da uklanjaju leševe, da ne bi vlasnik bio kažnjen, i možda otišao u zatvor! Eto toliko.
NIKO nije došao na lice mesta, da ponudi pomoć. NIKO!!!Frown Uradjeni su uvidjaji, policijski i inspekcijski, i to je to za sada.
Mediji i dalje dolaze na farmu, danas je bila još jedna TV ekipa (TV 1), i bilo je dosta poziva iz štampanih medija (Press, Vesti, ...).
Psi lutalice se i dalje vidjaju u okolini farme! Hoće li neko nešto preduzeti, ili će se krvavi pir nastaviti?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 A kako bi posle vodili evidenciju novih okota? Ovakva stvar je nemoguća. Problem je što je kod nas narod nemaran. Nabavi pseto ili mačku pa posle izgustira i izbaci na ulicu. Ili kad se okote izbace mlade van, pa koji prežive snalaze se svakako. Lovci nemaju pravo odstrela, institucije nemaju ni para ni opreme ni ljudstva a lutalice se samo množe. Ako se ovako nastavi, ovo će da postane velik problem i za lovce i za građane i za državu.
Tri prsta 2Kolce

slavko75

Lala kaže:

slavko75 kaže:
upravo sam dobio poruku na FB na mom lovackom profilu od neke emilije stojanovic zastitnicom zivotinja ,pise kako smo mi lovci nesavesni ubijamo jadne zivotinje itd itd sve neke gluposti ,pa sam morao da joj odgovorim da se pozabavi problemom gospodina i domacina iz Baca Bogdanom Dobrijevicem ane da lupa gluposti po Fejsu i nekom njihovom sajtu Histerian

Jaooo, pa da nije to možda ta žena iz organizacije EPAR? Nisam siguran.... ali mi mnogo liči na to... Jel ona iz Subotice?

poslala mije i neku internet stranicu a oni su Drustvo za Zastitu Zivotinja NOA http://www.drustv... nisam citao odakle su a ineinteresuje me mnogo
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

slavko75
 sad sam malo citao ovi su moji iz Republike Srpske 

Jank
 Hteo bi nešto da napišem ali mi nešto u stomaku poigrava, neznam koje reči da upotrebim....kad bih opsovao onako na našem srpskom jeziku lakše bi mi bilo.....E Jelene, Jelena...pa ti si odrasla na asfaltu....možda i nisi....u pokazivanju gole zadnjice ti prođe život celi....Čepeći se po daskama koje život znače nisi ni imala prilike da shvatiš šta je priroda....u prirodi vladaju neki drugi zakoni a ne ovi koje vi namećete...Cry
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavko75
 evo ja cu to reci,Cenzurisano ,tako je govorio moj pokojni deda

lovdzij@
 Gledam ovaj pokolj i ovu stetu sto napravise lutalice,pa se sve nerviram i psujem!!!!BesanPa imate li ljudi malokalibarke aman,to se resi za 2 ili 3 dana!!!Ne postoji lutalica vise nigde u okolini!!!!Dodjite kod mene da vidite da li postoji lutalica?A ovaj jadan covek tesko ce da ovo zaboravi,steta je to prevelika.i ja zivim na selu i znam kako je to kad zivis od te stoke i poljoprivrede i tako te nesto unisti,daleko bilo!!!!MALOKALIBARKA JE ZAKON!!!!!!
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

mihailo

mihailo kaže:
Uopšte kod nas se leče posledice a ne uzrok i to je najveći problem.
Mora postojati baza podataka o kućnim ljubincima,psi,mačke itd.
Naj jednostavni način za stvaranje baze podataka je pois stanovništva koji se najavljuje,u pois trba uključiti i pois pas,mački itd.

Nakon popisa se donese zakon u kojem će postojati obaveza čipovanja i vakcinisanja,upute se pozivi za čipovanje i vakcinisanje i zapreti visokim novčanim kaznama i krivičnom odgovornošću za neodazivanje u roku od 30 dana.Spiskovi po opštinama se dostave vet.stanicama a i njima se da obaveza pozivanja i zapreti kaznom novčanom i krivičnom za odg.lice u slučaju da nepozovu i ne podnesu kriv prijavu za neodazivanje vlasnika sup-u.
Pa nakon toga kada se nađe lutalica očita se čip pa se pozove vlasnik i kazni recimo sa oko 500.000rsd i krivično sa 6 meseci zatvora,nesavesni vlasnici će se opametiti i voditi računa.
Za okot neznam al verovatno je neka zemlja i to rešila uspešno.
Nemože se drugačije rešiti problem osim po džepu.
Čvrsta ruka!

spiker-mrmosh
 Ovo ce vas sigurno zanimati - OBAVEZNO pogledajte .
Nije bas direkno vezano sa temom - ali indirekno jeste 1000% !

http://www.youtub..._66D_SPTN0
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Lala
 Želeo bih da se zahvalim sledećim medijima, organizacijama i internet portalima, koji su, do sada, objavili, reagovali ili komentarisali vest o masakru ovaca od strane pasa lutalica u Baču:
TV Vojvodina, Blic, Dnevnik, naslovi.net, Radio 021, lovcisrbije.com, bih-lov.com, aladin.info, balkankinology.net, Vesti, srpskafarma.com, najvesti.com, magazin Ravnica, Krstarica.com, vestionline, lorist, i mnogi drugi koje nisam pomenuo (izvinjavam im se), kojih ima podosta! 'Zeleni', nisam našao ni jednu vašu reakciju, osim onih, po mom mišljenju neprikladnih reči Jelen Tinske u emisiji 'Razglednice'. Pozivam vas da reagujete.
Evo TV priloga sa lica mesta, koji je emitovan u dnevniku RTV Vojvodina:
[movie=youtube]BSfrqlcE56Q[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dragoslav
 trbalibi da se svi usaglasimo i pismeno se obratimo javnosti da se svi psi lutalice povataju i uspavaju da nebi billi ponovo pusteni nakon zbrinjavanja u bilo kakvo prihvatiliste,zao mi je coveka a i tih zivotinja zamislite jaganjci nisu ni dosli na svet a neko im nije ni dozvolio.Nije to samo tu problem u Bacu nego u citavoj srbiji,pre nekoliko meseci je i u Celarevu zena izujedana,a nedaj boze da danas sutra bude neko deteena
ODOSE MEDJEDI ZBOG GRUBE IGRE KUCIPivo 3

Neca92
 Nervozan Ja prosto nemam reci... Ostao sam bez teksta! Siroma Vrlo tuan

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

huntinggirl1
 šta se čudite drage kolege, pa oni su spremni samo prijave da podnose i gledaju konto

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

mirko knezevic
 Ma ovo vise nije ni za komentar niti bilo sta drugo,suvisni su... Sad Rancer covek i dalje vida rane i moli se da prezive one druge ovce,a ta Cenzurisano od tinske je verovatno ustala pije kaficu uziva i ceka da joj neka budala javi da je neko negde usmrtio lutalicu zato sto je verovatno napala malo dete ili poklala stado ovaca... KATASTROFA......
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sniper Hunter
 Hajde zeleni gde ste sada da date komentar kada vasi podivljali mezimci masakriraju ljudima neduzne zivotinje ili mozda ovce manje boli nego pobesnele skitnice jer trebaju jos da napadnu nedaj Boze neko dete pa da ova vlast shvati sta radi sa zakonima u ovoj zemlji, posten covek nema pravo ni sopstveni zivot da odbrani i imovinu od koje zivi cela porodica zato sto je tamo nekima prdnulo napamet da niko ne sme da "maltretira neduzne zivotinje" a koliko su u ovom slucaju neduzne skitnice jasno se vidi ZELENI I TINSKA SRAM VAS BILO!Angry

alex
 Jadan čovek
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Jank

Sniper Hunter kaže:
Hajde zeleni gde ste sada da date komentar kada vasi podivljali mezimci masakriraju ljudima neduzne zivotinje ili mozda ovce manje boli nego pobesnele skitnice jer trebaju jos da napadnu nedaj Boze neko dete pa da ova vlast shvati sta radi sa zakonima u ovoj zemlji, posten covek nema pravo ni sopstveni zivot da odbrani i imovinu od koje zivi cela porodica zato sto je tamo nekima prdnulo napamet da niko ne sme da "maltretira neduzne zivotinje" a koliko su u ovom slucaju neduzne skitnice jasno se vidi ZELENI I TINSKA SRAM VAS BILO!Angry

Ne samo Tinska i svi ostali koji pomažu da se lutalice namnože bez ikakve kontrole ZELEMBAĆI....VI STE ŠTETOČINE NEKA VAS JE SRAMOTA...
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mirko knezevic
 [xhide][xhide]Ma ja bi voleo da mi neka lutalica izadje samo da je vidim ja... Da mu ja prebrojim rebra 4 ili 6... Pa da vidim i tog majcinog sina koji ce da me prijavi...[/xhide] Stoka bre zelena kako moze da zive pod tim uvetima sramota bre...[/xhide]
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Limun
 Ja sam ostao bez teksta, nemam reci!!!!CryHisterian
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Neca92
 Jedan nas kolega je admin u grupi ''Lovci Srbije'' i okacio je ovu zalosnu vest da i drugi lovci koji nisu clanovi naseg portala vide sta se desilo! Zgranuo sam se kad sam procitao komentar jednog naseg kolege, evo iskporicacu ga:
,,A zamisli u selu kod nas malo dete napadnu psi,i otac deteta zovne sintere u kikindi i oni kazu SELA nam nisu prioritet!!!!Sta na to reci????:// Zlo i naopako!!!!! '' Shock

Eee zeleni, zeleni.... PalicaPalicaPalica
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,928 posete www.srbijalov.com