Juce jedan vrlo lep dan a i sam lov.Poceo vrlo rano sa jutarnjim preletom na patke.Pataka bilo ali odstrela nije,bilo mi zao kera sto sam ga budio tako rano da bi samo gledao moje promasaje.Bejbe je odmah zvao dok je putovao kod Mrwe da cuje rezultat da bi se mogao nasladjivati.Posle preleta krece lov na fazana i stetocine.,odstrelio sam odmah fazana pa sam ga vukao citav dan.Dizalo se dosta fazana ali koke su bile brojnije ali njih ne pucamo.Odstreljeno je i dve lisice na nase veliko zadovoljstvo.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Drugo poluvreme,spustamo se niz kanal i posle dve marke na trag moj stenac staje i u tom momentu polece fazan koga pucamo u istom momentu i isti pada na oranje.Izlazimo iz trave koja raste oko kanala i na nase cudjenje fazana nema.Stenci se trude da isprate trag i to uspesno cine nekih 300-njak metara i tu reponja prelazi preko vode i gubi mu se svaki trag.Smoreni krecemo dalje i odlucujemo da ako bude marke odstrelimo koku samo da Tyson oseti divljac.Okrecemo prema selu,ovaj put na vetar i Ares staje u marku,kratak kule i opet marka.Polece koka,pucanj i pada ali se psi ne vracaju sa aportom.Pronalaze je 50-tak m dalje u visokoj ,gustoj travi i Tyson je aportira perfektno i sedeci predaje.Druga marka i opet ista situacija,marka,pucanj,divljac pada i opet potraga koju i ovaj put stenci odradjuju kao matori.Zadovoljni krecemo kuci iduci pored trske i 100-njak m pred izlazak na put ovo moje malo spadalo opet staje u marku.Konacno petao koga rusim prvim metkom,jedva prolazim kroz trsku,stenci jos teze,dolazimo na mesto pada a njega nema.E sad mi vec doslo da pusku pojedem od muke,ali malisani ne odustaju i odlaze za tragom kroz trsku.Krecem lagano za njima i u jednom momentu staju,prilazim,a oni ne metar jedan od drugog drze petla u marki(nisam mogao slikati jer su se jedva videli od trske i trave)srce nam puno,praznimo puske i kuci na rostilj i tortu kako i dolikuje.
Fenomenalan lovni dan,ne toliko po ulovu koliko po uzivanju u radu pasa i dobroj atmosferi.Hvala i tebi prijatelju na divnom druzenju i do sledeceg lova,dobar pogled ti zelim
mrwa22250 kaže:
Taman krenuli niz kanal,ja se u sebi mislim,koji blam ja se svake nedelje slikam sa fazanima a evo zemara ni sansu nece imati,kad iz kanala polece reponja pravo od zemare i on ga ispraca sa dva brza metka a ostatak ekipe sa puskama na ledjima samo gleda.
Ume tvoj zemara Bejbi tako i ceo redenik da potroši na ispraćaje! Sremac i ja smo svedoci!!!
Otkud da on promaši, baš se čudim, čitam i ne verujem!
mrwa22250 kaže:
Drugo poluvreme,spustamo se niz kanal i posle dve marke na trag moj stenac staje i u tom momentu polece fazan koga pucamo u istom momentu i isti pada na oranje.
I onda je verovatno počeo Bejbi da se dernja 'MOOOOOJJJJJAAAAAA'!?! Ume on tako...
Šalu na stranu, Bejbi je pričao pre tog odlaska u goste kako jedva čeka da ode kod Mrwe i vidi štenca iz njegovog legla kako napreduje (upsss... leglo je Grandino! )! A još mi je draže što vidim da vam je obadvojici srce puno. Našli se ličani...
Svaka čast, momci! Žao mi je što Mrwa nije ranije dolazio na druženja forumaša, ali Bože zdravlja, biće prilike.
mrwa22250 kaže:
Taman krenuli niz kanal,ja se u sebi mislim,koji blam ja se svake nedelje slikam sa fazanima a evo zemara ni sansu nece imati,kad iz kanala polece reponja pravo od zemare i on ga ispraca sa dva brza metka a ostatak ekipe sa puskama na ledjima samo gleda.
Ume tvoj zemara Bejbi tako i ceo redenik da potroši na ispraćaje! Sremac i ja smo svedoci!!!
Otkud da on promaši, baš se čudim, čitam i ne verujem!
mrwa22250 kaže:
Drugo poluvreme,spustamo se niz kanal i posle dve marke na trag moj stenac staje i u tom momentu polece fazan koga pucamo u istom momentu i isti pada na oranje.
I onda je verovatno počeo Bejbi da se dernja 'MOOOOOJJJJJAAAAAA'!?! Ume on tako...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Cim sam postavio upise rekoh sebi,konju jedan,sad ce ovi zlotvori da nagrde zemaru.Taman hteo da ispravim upis kad,tu je Lala i ode mas u propast,saceko me ko lisica misa i odmah prc... U drugom naletu drug Jovic ubada sa drugog boka.Sorry zemara,moramo ponoviti ovo druzenje sada kada znam sa kim imamo posla.
P.S.Lalo ja nisam likota vec dalmatinac,ali moj i Beybijev kraj su jedan do drugog.Ima izmedju neko brdasce,cini mi se da se zove Velebit,a sto se druzenja tice,bice sigurno jedva cekam
Sad će Bejbe reći da su Mrwini fazani još manji od Rančerovih prepelica..... ne znam....možda....nije to lako ni pogoditi, posebno kada poleti "iz čizme"!
Ja kad malo bolje razmislim...pa ja se ni ne sećam da sam nekada video da je Bejbe nešto pogodio....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mrwa, imam jedan predlog kako da svom gostu i zemari obezbediš šansu za odstrel: ima da se kupi u radnjama onaj najlon za pecanje 0,50 ili 0,60 mm, providni, pa lepo veži fazanu za nogu; kad poleti, zemara će da promaši, ti samo privučeš fazana i puštaš ponovo sve dok ga ne usere da pogodi!
I mani me više tih fazona 'pucali smo u istom momentu'; to jeste jedan fin način da gostu obezbediš makar i mogućnost i lažnu nadu da je i on nešto pogodio, ali kad je Bejbi u pitanju, ne pali!
Sremac, ne preteruj!!! Kako se ne sećaš onog 26. metka kojim je oborio prvu prepelicu?!? Pa toliko smo pričali o tom podvigu!?
A tek one priče o 'pjesmi goniča' i silnim odstrelima bez svedoka?!? Moj bato!
mrwa22250 kaže:
Lalo ja nisam likota vec dalmatinac,ali moj i Beybijev kraj su jedan do drugog.Ima izmedju neko brdasce,cini mi se da se zove Velebit,a sto se druzenja tice,bice sigurno jedva cekam
Džaba ti da se vadiš: ja mislim da si i ti ličanin, samo od one sorte koja je bliža moru! Jbt., tim ličanima ni Velebit nije prepreka!
Da li misliš da me Bejbi nije zvao telefonom, da mi prepričava i dopričava priče? Doduše, odstrel nije pominjao, priznao mi je da je imao po njegovoj proceni 5 šansi i 5 promašaja; obzirom da znam čoveka, garant mogu da dodam minimum još 2-3 propuštene prilike, tj. promašaja!
Zemara ne daj se ovim zlotvorima vojvođanskim. Ljubomorni su na tvoje brke i atletsku građu, pa te ovde opanjkavaju bez dokaza. Znam ja da ti dobro pogađaš, samo imaš tremu pred publikom. Kad si sam neznaš da omašiš. Nego nije ni čudo što kod Mrwe ima toliko parloga, kad su se tamo naselili dalmatinci. To je isto kao i crnogorci, samo još malo ažurniji za posao.
Svaka čast na druženju zemljaci, a i kerovi su vam dobri. Ne tako dobri ko kod mog bata Klaje, ali ipak je njegov genetski modifikovan.
AAAAUUU brate mili kakav brod loodaka(naravno pozitivnih),kakav utovar zbog tricavih 4-5 promasaja-zemara moj nije ti lako sa ovim hajvanima.
Sad da malo uozbiljim pricu rizikujuci novi nalet zayebancije;poslednji fazan koga sam odstrelio otisao je sa mesta nastrela dobrih 30m kroz gustu trsku proraslu travom,a kada sam ga ogulio izbrojali smo na njemu 13 pogodaka sacme br.8(3,5mm-M90Vusir)jedan u krilu,dva u bataku i ostatak u trticnoj kosti i plucima.Nesto mi ne pije vode ona prica o nervnom shoku koga izaziva pogodak 3-5 kom sacme brzine 190m/s.Pucano je na nepunih 20m pa mi je ovaj odlazak na nogama stvarno cudan.
da li je neko imao slicno iskustvo?
mrwa22250 kaže:
...poslednji fazan koga sam odstrelio otisao je sa mesta nastrela dobrih 30m kroz gustu trsku proraslu travom,a kada sam ga ogulio izbrojali smo na njemu 13 pogodaka sacme br.8(3,5mm-M90Vusir)jedan u krilu,dva u bataku i ostatak u trticnoj kosti i plucima....
...da li je neko imao slicno iskustvo?
A da probaš malo manje zguza?!?
Nisam imao slično iskustvo, majke mi, štaviše, ne dopuštam!!!!
Poslednji fazan divljak kojeg sam ja odstrelio je pao na nekih 40-45 metara, posle guljenja dobio je 5 dramlija osmice (3,5 mm) RC4 serie Oro, i pao je kao torba! Pogodci su bili u krilo, u belo meso 2 komada, i u rebra 2 komada.
Koji zaključak se, cenjene kolege, može izvući?
Naravoučenije: nikad ne prilazi vojvodjanskom fazanu sa dupeta!
svaka cast kolege citam ovo i ko da sam i ja tamo bio sve mi slike pred oci izlazi svaka cast.
Kolega Bejbe (Zoranp ) kolege malo zajebavaju ali to je najbolji deo lova i druzenja posle lova svaka cast kolege sa vama se moze i u dobro i u zlu. ja jesam vrlo mladji od vama ali mladi smo mora da ucimo od starije kolege
Inace kod mene loso bilo ova nedelja nesretno mi poginula kuja a samo sto sam je naucio da radi kako treba ali to je sakine se onamo gde je najtanko.
Nikad vise necu da vozim psu u priikolicu koja nije zatvorena skros kao konzerva ja jednu kuju sam i vozio u dzipu ali ova sam morao da stavim pozadi sa ostali psi od kkolege ii kad ono bas moja kuja da bude vrzana od kraju gde je bila dupka i usput mi iskoce od prikolicu j.b.g reko ja kine se gde je najtanko a ona druga kuja sam vozio celo vreme u skutu mogao sam i ovu da stavim u skut veliki sam ima mesto za obe ali desilo se morao sam pozadi da je stavim nije imalo mesto za kolege to je
ziveli mi !!
Zorane i Mrwo,jako lep opis nedeljnog lova,kao i rad pasa i samog druzenja. Čitajući upise, izgledalo mi je kao da sam bio sa vama.Zoki, ne nerviraj se na komentare,i promašaji su deo lova!!Pozdrav
djura- kaže:
Zoki, ne nerviraj se na komentare,i promašaji su deo lova!!Pozdrav
Ma ne sekira se on, jer za drugo i ne zna, osim za promašaje! Pogodci su kod Zokija samo splet nesretnih okolnosti ili slučajnost - ja gledao kako se jednom iznenadio kad je prepelica pala posle 26. pucnja!
mrwa22250 kaže:
...poslednji fazan koga sam odstrelio otisao je sa mesta nastrela dobrih 30m kroz gustu trsku proraslu travom,a kada sam ga ogulio izbrojali smo na njemu 13 pogodaka sacme br.8(3,5mm-M90Vusir)jedan u krilu,dva u bataku i ostatak u trticnoj kosti i plucima....
...da li je neko imao slicno iskustvo?
A da probaš malo manje zguza?!?
Nisam imao slično iskustvo, majke mi, štaviše, ne dopuštam!!!!
Poslednji fazan divljak kojeg sam ja odstrelio je pao na nekih 40-45 metara, posle guljenja dobio je 5 dramlija osmice (3,5 mm) RC4 serie Oro, i pao je kao torba! Pogodci su bili u krilo, u belo meso 2 komada, i u rebra 2 komada.
Koji zaključak se, cenjene kolege, može izvući?
Naravoučenije: nikad ne prilazi vojvodjanskom fazanu sa dupeta!
Ma koji mi k...c bi da jos i ovo napisem,a znao sam da ce biti utovara.Naostrio se ovaj Lala na nas dodjose,ne zna sta je dosta.Zato o ostalim dogadjajima iz nedeljnog lova,nebi li se prebacio na nekog drugogLososi,Losovi-upomoc,bas danas nasli da ne napravite nikakvo sranje
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?