Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
Lala
 Danas je nastavljeno iginuće ranjenih ovaca, još 4 je uginulo, a ima ih još koje se bore za život. Nisam pitao, koliko jaganjaca je ostalo bez majki ((i bez mogućnosti da se hrane na sisi), 10, ili više?
I dalje se oko farme, kako reče Rančer, vrzmaju podivljali psi. U snegu se vidi čitava staza tragova, koji vode od naselja, do farme, i oko farme. Osete krv, kao ajkule, sa kilometra. Neka je Rančeru sam Bog u pomoći, da ne dodje do još nekog napada! Šta bre da radi ovaj čovek, ima li iko ideju? Svaka žica može da se pokida, svaki stub ograde može da se izvali, ne pomaže ni ljudski nadzor 24h, jer podivljali krvoloci ne prezaju da nasrću i na ljude. A zakon zabranjuje da puca na pse, ili da ih motkom polupa, ako oni pre toga njega ne izujedaju.
Šta činiti? Možda zeleni znaju odgovor?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Neca92
 Moj mu je savet da uzme jedan budak, jednu lopatu i da nabavi od nekog prijatelja jednu malokalibarku (nisu mnogo bucne)... Sneg je napolju, poprilicno se dobro vidi... Jednog po jednog da poskida i da ih zakopa (ne mora mnogo duboko, kolko da se nevide, a i ne mora bas blizu njegove farme) i to je to! Mrak je cudo... Ako ga neko pita gde su odjednom nestali onoliki dzukci, neka kaze da ih pojeo mrak!
A vece za kartanje je extra!!! Grin Nadam se da me razumete... ;)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Lala
 To nije po zakonu, i može samo sebi da navuče još veću bedu na vrat. Malo li mu je nevolje, da u od zla pravi još gore? Nije to pametno.

Neca92
 Da pozove sinetere? Mislim da treceg resenja nema! Psi su tu, pa su tu, a on nece moci vecno da dezura 24h svakog dana! Psi su osetili gde ima krvi, i cim budu imali prilike, napasce opet! Confused

Lala
 U opštini ne postoji specijalizovana šinterska služba, i nemaju azil za životinje, pa sve i da uhvate komunalni radnici nekog psa u ataru (ako ih ne napadne), šta da rade sa njim? Zakon predvidja hvatanje, sterilizaciju i čuvanje u azilu za napuštenje životinje; gde da ih čuvaju? Ko zna koliko ih ima napuštenih. Daj neku drugu ideju.

Neca92
 auuu... Vrlo tuan Siroma Stvrano ne znam sta da kazem... Mozda da uzme da procita zakon, verovatno postoji neka rupa... Confused Da li sme da ih (ne znam koji izraz da upotrebim) Cenzurisano dok su na njegovom posedu? Hmmm

Lala
 Ne sme da im naudi, štiti ih zakon o dobrobiti životinja. A ne može ni da ih hvata, pošto nasrću na ljude. Jednostavno su čoveku vezane ruke. 

Boban-KG

Lala kaže:
Ne sme da im naudi, štiti ih zakon o dobrobiti životinja. A ne može ni da ih hvata, pošto nasrću na ljude. Jednostavno su čoveku vezane ruke.

Lalo,ja mu predlazem da u onu ogradu ugradi jednu zicu sa cuvalicom(elektricna cobanica),radi na akumulator a psi nikad ne zaboravljaju strujni udar.Da sam ja na njegovom mestu ja bih ogradu prikljucio na 220V,bilo bi pecenih kerova na sve strane.Dragoljupe
Manje vina,manje vinaiveli 3

zoran-amsterdam
 Lalo,da li postoji migucnost sto vise tih pasa uhvatiti u zamke zive?!Bar u tome smo sposobni...koliko-toliko....Nadajamo se da su cipovani ili nek i nisu-tim jos bolje neka se ZELENI onda oglase...2+2=5....Mislim samo sta bih i kako bih-kada bih se nasao(nedaj Boze)u takvoj situaciji.....Ovo je samo jedna ideja od hiljadu i jedne!Neznam nekako ostajem bez reci za svo ovo nedelo prema ljudima koji su jako puno osteceni a samo oni znaju kako ima je...j...m li ga mozda nesto i pomognem ovim komentarom!Pozdravljam Vas sve ovde na stranici...Uz Vas sam non-stop....Bye

Sniper Hunter
 [xhide]Ma imam ja jednu ideju isto sto su radili sa vukovima 60-tih mrciniste bar ima uginulih ovaca posoli se malo meso i tako ......malo ce samo da ih bole stomacici....kad se mislim prejedu treba nahraniti jadne psiceSmile[/xhide]Pas 2puc puc

Lala
 Pa psi se i hvataju mrežama, valjda. Ali je problem što im baš ne možeš prići, naročito ne u ataru. Jedino što mi pada na pamet, kad je hvatanje u pitanju, jeste ona puška sa strelicama kojima se na kratko omamljuju životinje. A nemam pojma ko to uopšte ima, samo valjda stručne službe. To sam video, te puške, samo na TV, nikad uživo. Struja u ogradu nisam siguran baš da sme. Uginule domaće životinje se takodje moraju uklanjati na propisan način - u kafileriju. Ne smeju se neovlašćeno zakopavati ili bacati kojekuda.

goranqw
 a zasto lovacko drustvo ne organizuje lepo akciju na stetocine !!!
kako se po zakonu o lovstvu postupa sa napustenim psima ili psima bez prisustva vlasnika zatecenim u lovistu ??? ODSTRELE SE !!!!

saja rudnik
 He..he...kad bi to sve tako bilo bilo bi dobro,odstelis i gotovo ali nije sve tako lako..Posto zivimo u drustvu i drzavi u kakvoj zivimo gde svaki zakon ima tri rupe i gde postoje razno razna nevladina udruzenja moze doci i cesto dolazi do problema..Slazem se i ja ODSTREL ali to dodje do uva nekog taj prenese Orki ili nekom drugom i belaj..Meni je prosle godine lovac ostao bez oruzja posle lova na stetocine iako smo imali dozvolu....Seosko podrucje,mi odstrelimo jedno 5-6 lutalica,posle 7dana pojavi se vlasnik(kao)pas cip u vratu...Sta ce taj pas 13km od grada?????Nije vredelo nista,angazovali smo advokata..nista..Tako da sad cim nesto tako nesto vidim u lovistu lepo ga zamolim da se sam ubije da ja netrosim metak.....nemamo lutalice u lovistu,sami sebe neutralisu...
Saja Rudnik

Hunter forever
 E pa kada nesme da im naudi a nepostoji nacin kako da se pohvataju onda neka sedi i ceka drugi napad.Pa sta covek da radi nesme da ih ubije nemoze da ih uhvati,treceg nema.Nemoze jedno nemoze drugo neka sedi i ceka novi napad nedaj Boze da se dogodi. Ja mu predlazem da organizuje strazu i da pap pap pap.
marka Engleski poenter marka

saja rudnik
 Upravo sam i ja to pomislio,ali mislim da bi lepo bilo i u duhu novog zakona nase drzave o zivotinjama da ih on lepo zamoli onako uvece kada pada mrak uz pomoc lampe(kinezi ih rade strast bozija)eto kao slucajno nemoj da im se ponovi to i tako to...I sutra ih vise nema.....Sta ces covek ih lepo zamolio....
Saja Rudnik

milek
 Pomrcina zeznuta rabota...Dragoljupe
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

spiker-mrmosh

Lala kaže:
To nije po zakonu, i može samo sebi da navuče još veću bedu na vrat. Malo li mu je nevolje, da u od zla pravi još gore? Nije to pametno.

Kako se ponasati po zakonu u drzavi koja nema zakone - bar ne one normalne !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Lala

goranqw kaže:
a zasto lovacko drustvo ne organizuje lepo akciju na stetocine !!!
kako se po zakonu o lovstvu postupa sa napustenim psima ili psima bez prisustva vlasnika zatecenim u lovistu ??? ODSTRELE SE !!!!

Pročitaj zakon o dobrobiti životinja.

bela
 [quote]Lala kaže:
Struja u ogradu nisam siguran baš da sme.

sme druže sasvim sigurno i provereno to je samo indukovana stuja koja bogami dobro pecne a ne ubija.a životinje koje jednom pecneviše ne pada na pamet da priđe ogradi a kamoli da ga kida .
s tim da tu srtuju nemože u običnu ogradu da pusti, nego ispred ograde na 5-10 cm udari stubove stavi izolatore po želji najbolje je tri kom. i u visini prosečnog kera sva tri tako da ker nemože ni ispod a ni iznad tih žica da dodirne ogradu .
to uglavnom korisate farmeri stočari da bi sačuvali njive od krava i svih papkara.viđao sam ih a i mogu da odem da slikam čisto da se vidi kako je postavljen.
zove se električni pastir
100% je dozvoljen i nije toliko ni skup još kad odradi posao, mislim ovog puta zaštiti ,ako može nek proba to.
vižlan i terier

Jank
 Pošto nije dozvoljeno po zakonu "fik i gotovo" onda rančeru ne preostaje ništa drugo nego da postavi električnog pastira, neznam da li postoji taj uređaj u prodaji kod nas ali je vrlo efikasan, još negde osamdesetih godima sam to gledao u Austriji i Švajcarskoj....verujem da mnogo manje košta od štete koju je pretrpeo od napada ovih zelenih zlikovaca...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,831 posete www.srbijalov.com