Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?
kimi

A da su nam plate 2500-3000 evra sigurno nam ne bi bile skupe puške koje koštaju 1500-2000 evra.

Da nam je plata 3 hiljade svako od nas bi unapred bio zadužen 2 hiljade...tako zapad funkcioniše i opet dođemo na isto !!!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

canis aureus
 ... eeh, da mi je plata 2-3 soma jura ...
ako ne bih našao MC10 ondaK bi mi radna bila Suhl-ovka položara sa svim gravurama i tako to mada Hmmm mislim da bih svakako potražiJo i IŽ54Yes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Sniper Hunter

kimi kaže:

A da su nam plate 2500-3000 evra sigurno nam ne bi bile skupe puške koje koštaju 1500-2000 evra.

Da nam je plata 3 hiljade svako od nas bi unapred bio zadužen 2 hiljade...tako zapad funkcioniše i opet dođemo na isto !!!

Malo ce biti off topic ali moram ,ni na zapadu prosecan lovac ne lovi bas svaki sa luksuznom puskom koja kosta pod obavezno vise od 2000 nema svako blasera sa zeiss-om na njemu da se razumemo veci standard jeste vece plate ,jeste ali su isto tako i vece cene svega sto spada u troskove jedne familije ,i ovde ima beskucnika i ljudi koji su na ivici egzistencije ,ne moze svako sebi da priusti pusku od 3000 i preko ,i ovde se doosta prodaju puske u cenovnom razredu od 700-800 jedini je problem sto iste takve u Srbiji kostaju po 1300-1700 pa i vise ,sustina sa cenama u Srbiji jesu marze koje su ogromne ,i sto je svaka puska ovde u CH jeftinija bar za 30% nego kod nas u Srbiji ima i ruskih pusaka i nasih pusaka cak ,veliki je izbor ali je i slobodna kon****ncija ,nema monopola!I slazem se sa ovim podebljanim gore sto je kolega napisao

kimi
 ^ pošto nisam po profesiji neki dr-mr i slično najverovatnije bih da živim negde preko bio običan "prašinjar" kao i većina onih naših mučenika koji kada dođu ovde prvo trče kod zubara,manikira,perikira a onda uveče u kafanu da se "odvale" za sića lovu...
Iako imaju par hiljada evra platu sumnjam da bi iko od njih imao da odvoji za "suhla" uopšte, a ne da mu još bude radna puška !!
Što reko jedan moj komšija--na zapadu je evro duboko zakopan-

Sniper Hunter
 Par hiljada platu i isto tako par hiljada mesecnih izdataka za kredite struju porez na istu tu platu zdravstveno osiguranje u koje ne idu troskovi za zubara i opticara a ako izlazis u kafanu redovno tesko je da ce ti plata stici do kraja meseca jedino ako nisi doktor ili inzinjer ,jos i ako skolujes decu da ne budu prasinari ko roditelji neces loviti sa puskom od 3000 mozda neces da lovis nikako jer neces imati za clanarinu ,i tu nema razlike da li si stranac ili domacin ,prosecna Svajcarska porodica radnicka i seljacka isto tako tesko spaja kraj sa krajem i lov nije sport sirokih narodnih masa.

evo za zainteresovane cene oruzija u jednoj od mnogobrojnih svajcarskih prodavnica i streljana ,pa uporedite sami,
http://catalogue.lagardere.ch/catalog...alogue.pdf

ima svacega ,i za svaciji dzep ,a kladim se da je jeftinije nego u Srbiji!

DakiNS
 Da bih sebi priuštio Suhla trebalo bi mi nekoliko godina, ali kod nas važi pravilo -Zadovoljstvo nema cenu. Ima i te kako ima.Ne idem u kafanu retko izlazim, ali mnoooogo radim što u firmi što kod kuće. Imao sam skuupih pušaka, i jednog dana sam shvatio da mi to uopšte nije prioritet u životu. Mnogo me više obraduje sinov osmeh ako ga iznenadim sa nečim što je želeo nego najskuplja puška na svetu. Istina imam Suhlovu položaru , dva zastavina karabina kojima nisam pucao nekoliko godina, ali i obična jeftina puška odradi posao ako imaš vremena i priliku,ako imaš viška para kupiš i nešto skupo, JBG nisam za to, današnji dan živim samo jednom i nikada više, mnogo mi više vredi jedan osmeh nekoga iz porodice nego najbolja puška na svetuUpsVan teme
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 Daki kakve veze ima "ovo" sa temom?!?
Naravno da nam je svima draži "osmeh" svoga deteta od svEg oružja na svetu ... porodica ...
Sad neki ispadosmo "nebrižni" i "neporodični" ili već neznam kakvi samo zato što smo pisali o temi i možda želji za nekom skupljom ...
Ne razumem
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Nisam uopšte mislio na tu stranu niti sam rekao da je bilo ko sa foruma ovakav ili onakav ovo je jednostavno bilo moje razmišljanje kada sam bio u dilemi neka puška ili lični život. A svako od nas će jednostavno uraditi onako kako misli da je najbolje. Na forumu primećujem da mnogi mladi lovci su spremni na velika odricanja da bi kupili skupu pušku iako i sa mnogo jeftinijom mogu solidno da love. Ko može neka kupi meni svejedno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stojkuki
 A bre momci ala ste zastranili, uopste mi nije bio cilja da poteram pricu u ovom smeru.
Osnovno je sta je Skupo oruzije. Moje je misljenje da je to oruzije koje za koje niko od nas uz normalan zivot ne moze da kupi u roku od 2 do 4 godine. I to je neka granica od 2000 do 5000 eur. U tu kategoriju spada sve do nekih Blasera i Merkela, ima tu i odlicnih karabina i svega drugog.
Puska se ne kuipuje svaki dan i vecina nas oruzije kupuje tako sto duze stedi pa kupi.

Ja licno vise volim da kupim nesto lepo i za sta sam duze stedeo jer mi je onda merak.
A u krajnjoj instanci .... i nije to toliko vazno.

kimi

stojkuki kaže:

Ja licno vise volim da kupim nesto lepo i za sta sam duze stedeo jer mi je onda merak.

Tako razmišlja neko ko već ima tuce pušaka... i to je ispravno. Seti se kad si prvu pušku kupovao, bilo je samo daj da je uzmem, može bilo koja samo da je moja, zar ne ?

Dare_Makedonija

Sniper Hunter kaže:
Par hiljada platu i isto tako par hiljada mesecnih izdataka za kredite struju porez na istu tu platu zdravstveno osiguranje u koje ne idu troskovi za zubara i opticara a ako izlazis u kafanu redovno tesko je da ce ti plata stici do kraja meseca jedino ako nisi doktor ili inzinjer ,jos i ako skolujes decu da ne budu prasinari ko roditelji neces loviti sa puskom od 3000 mozda neces da lovis nikako jer neces imati za clanarinu ,i tu nema razlike da li si stranac ili domacin ,prosecna Svajcarska porodica radnicka i seljacka isto tako tesko spaja kraj sa krajem i lov nije sport sirokih narodnih masa.

evo za zainteresovane cene oruzija u jednoj od mnogobrojnih svajcarskih prodavnica i streljana ,pa uporedite sami,
http://catalogue.lagardere.ch/catalog...alogue.pdf

ima svacega ,i za svaciji dzep ,a kladim se da je jeftinije nego u Srbiji!

Snajper cene su u evrima ili u CHF? Pozz
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

DESPERADOS
 u Svajcarskim francima , radnja je u Lozani .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Sniper Hunter
 Cene su CHF a nalazi se u gradu Chaux-de-Fonds ima streljana i prodavnica

DESPERADOS
 Da bre CH-2300 La Chaux-de-Fonds , omaklo mi se da je u Lozani , sorry ... svejedno je za nase ljude ionako niko tamo nece ici da kupuje osim vas nekolioko sto ste tamo .

Ali se vidimo u Bernu na sajmu ..pocetkom Februara.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DESPERADOS
 Ovo je zanimljivo za nase lovce da vide koliko su Ruske puske jeftine u CH .

CARABINE NAGANT M44 CAL. 7,62X54R 250.- Sfr a to mu dodje 20.000 dinara.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Sniper Hunter

DESPERADOS kaže:
Da bre CH-2300 La Chaux-de-Fonds , omaklo mi se da je u Lozani , sorry ... svejedno je za nase ljude ionako niko tamo nece ici da kupuje osim vas nekolioko sto ste tamo .

Ali se vidimo u Bernu na sajmu ..pocetkom Februara.

Ako dolazis vidimo se obavezno jer ja taj sajam ne propustam odrzava se svake dve godine ,ali je ponuda svaki put manja i manja ,mada za jednu malu zemlju kao Svajcarska nije lose,znaci u februaru desperados?

DESPERADOS
 Obavezno , ipak je to jedan od retkih sajmova lova i ribolova u Evropi .
Bio sam i prve godine kad je otvoren , i ne propustam ga .
Vredi doci , jer posle njega je i autosalon u Zenevi pa da se spoji sve .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Ovo je zanimljivo za nase lovce da vide koliko su Ruske puske jeftine u CH .

CARABINE NAGANT M44 CAL. 7,62X54R 250.- Sfr a to mu dodje 20.000 dinara.

Kolega karabin Mosin-Nagant M44 nije lovačka puška, nego vojnička. Ovih pušaka je nakon raspada SSSR-a i Varšavskog pakta ostalo mnogo po magacinima u ratnoj rezervi. Pošto ova puška po današnjim taktičko-tehničkim karakteristikama nema nikakvu upotrebnu vrednost, velike količine su prodane raznim trgovcima oružjem širom sveta, bud zašto. A sada ih oni preprodaju dalje po niskim cenama. Mislim da ova puška nikako nije pravi primer cena ruskog oružja na zapadnom tržištu, a pogotovo ne za nas lovce. Ovih je pušaka bilo dosta i na našim prostorima 90-ih godina, pošto su bile u magacinima TO-a, a koristile su ih sve tri zaraćene strane. Imao sam priliku da vidim i koristim baš ovaj model M44 sa preklopnim krstastim bajonetom.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Ima tamo jos dosta jeftinog oruzja za nase pojmove , pogledaj link koji je postavio kolega .Svajcarska kao jedna od najskupljih zemlja u svetu sigurno nema pristupacne cene .Ali mi smo navikli da nas deru nasi uvoznici pa nam ovo ispada jeftino .
Nisam ni tvrdio da je to lovacka puska , a da moze da posluzi moze sigurno bez obzira na njenu prvobitnu namenu .Navedena je samo kao primer da i tamo ima jeftinog oruzja i nista drugo .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac
 Iz nekog razloga ne mogu da otvorim link za katalog, neće da mi očita (ili sam ja nestrpljiv). Ja kolega nisam ni rekao da ti tvrdiš da je to lovačka puška, nego da smatram da nije baš najbolji primer cena ruskog oružja za lovačku populaciju. A da može još uvek dobro da posluži, tu se slažem. Služila je i te kako dok nije došlo nešta modernije.Grin
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Razlika izmedju kontinentalnih i britanskih ptičara KINOLOGIJA 22 22.11.2024. 09:27
Razlika izmedju vojnih i lovačkih zrna MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 86 14.09.2013. 12:50
razlika OPTIKE I MONTAŽE 7 11.12.2010. 01:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,587 posete www.srbijalov.com