Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
Sniper Hunter
 Ma sve po zakonu nema problema ali samo FIKGrin

darkon

Lala kaže:

roedeer kaže:

petar kaže:
Pa kako moze lovac da sakati zivotinju, aj mi samo objasni, to jednostavno ne ide jedno sa drugim! Lovac je ljubitelj i zastitnik prirode i zivotinja a ne njihov ne prijatelj! Ti zelenbaci nemaju pojma sta je istinska ljubav i spoj prema prirodi koji samo lovci i ribolovci mogu da osete!

Petre nisam ja ni rekao da može, ali nas dovode u vezu sa tim. I ovaj forum zeleni prate i sa ove teme će vrlo rado izvući iz konteksta neke stvari. Poseti neke njihove sajtove pa vidi kakve slike sa odstreljenom divljači tamo kače i kakve komentare ostavljaju, pa ćeš shvatiti i koji su im izvori za nabavku tih slika.

Više puta sam upozoravao članove da paze kakve slike postavljaju i šta pišu. Neke slike sam i brisao, koje su bile postavljene na forumu, neke slike koje su bile poslate za album, nisam odobrio za postavljanje. Slično su radili i ostali administratori. Ali svako malo moram da na PP odgovaram na pitanja 'zašto je brisano?', i da objašnjavam.
Ovo što je darkon napisao, je 100% tačno. Ne mislite valjda da su 'zeleni' išli po terenu i pronalazili prizore koji su osvanuli pod natpisom 'lovci osakatili...' i sličnim? Ne, kolege, materijal kojim nas optužuju, dostavljamo im mi lovci sami!
Više neću odgovarati na PP gde me neko pita 'zašto si obrisao' ili 'zašto nije objavljeno'. Svako neka stavi prst na čelo, pa neka razmišlja.

Lalo,samo mala ispravka,nije Darkon rekao to(ne bih da se kitim tudjim perjemGrin).
Svakako se slazem da komentari i sve ostalo na forumu,moraju biti u skladu sa zakonom i lovackom etikom.

Lala
 Greška, Darkon, izvini Smile iz citata se vidi da je Roedeer to rekao. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkon
 Ma nema potrebe za izvinjenjem.
Pozdrav.Bye

Zex
 Naravno samo u skladu sa zakonom i lovackom etikom.

Lovac iz Vrbova
 potrebno je poštovati zakon kad su u pitanju ovakve stvari,da ne bi dolazili u neprijatne situacije...Pfft

Nex357
 Ja mogu da dodam jednu anegdotu , ali vrlo poucnu:

Nas legendarni politicar Raka Radovic za govornicom o problemu pasa lutalica, Raka kaze da to treba da se umlati (miran Petre citiram Raku) ustaje neki "zeleni" kao kako tako,nije humano mozemo da ih sterilisemo , a Raka mu mrtav ladan odgovara " Ne plasim se ja da ce me jebe,mene strah da me ne ujede"

i tako...

Lovac iz Vrbova
 Dobra anegdotaB)Bravo 2

Lovac Stari
 Mene prosle godine u Cupriji, negde u ovo vreme da me izujeda jedan sa stocnom usnom markom(zute boje). Na sred ulice, da sam mu video broj pa da ga prijavim u Stanicu Policije Stari.
A da sam ga sreo na periferiji Palica.
Dobar pogled.

Hunter forever
 Kad god krenem da pustim kera da se istrci u lovisti ili na trening cim otvorim kapiju oko mene su lutalice iskezile zube samo gledam da me neujedu a i strah me je zbog kera posto imam bretonku a one nevole borbe pogotovo ova moja nikad se nije klala sa nekim kerom.Mnogo puta pomislim sto nemam neku veliku nemcinu ili terijera pa da ga pustim pa neka se lepo provedu lutalice da vidim da li bi sledeci put dotrcale,bilo bi fik i gotovo.
marka Engleski poenter marka

bela

Nex357 kaže:
Ja mogu da dodam jednu anegdotu , ali vrlo poucnu:

Nas legendarni politicar Raka Radovic za govornicom o problemu pasa lutalica, Raka kaze da to treba da se umlati (miran Petre citiram Raku) ustaje neki "zeleni" kao kako tako,nije humano mozemo da ih sterilisemo , a Raka mu mrtav ladan odgovara " Ne plasim se ja da ce me jebe,mene strah da me ne ujede"

i tako...

svakačast nex 357(miran petre)Bravo 2Bravo 2Bravo 2B)
vižlan i terier

petar
 Ej, ja sam veliki zastitnik zivotinja i smeta mi bilo kakvo vredjanje zivotinja i pozivanje na neke radnje nad njima ruznim nasilnim recima. Nije lepo da se zezate sa mnom.Ne-ne
Ali bi ispalo bzv da Raka kaze "odstreliti"....Smeko
Just like old times!

Hunter forever
 Svaka cast Nex extra post
marka Engleski poenter marka

DakiNS
 Evo REŠENJNJAAA . Kao u onoj priči o dedi koji pije rakiju a priča kao da čita knjigu.Elem jedan čovek našao lutalicu SRNU u okolini NS ustvari njegova supruga . Sažalila se i dovede je kući ,Džukac pardon srndać lep ali udario ga auto .Hranili ga pored svoja tri bretona ovaj se odomaćio međutim počeo da spopada bretonku i pala presuda ide kod zelenih ,tražili i pronašli broj tel. desetak puta zvali ovi obećavaju biće i ništa posle dva meseca odveli SRNDAČA do azila a ovi ni da čuju i preporuka direktno od zelenih odvedite ga u gradsku čistoću u kafileriju.Eto ljubavi prema životinjama, a ja lovac pa po njima zločinac,hranio i lečio 2 meseca, vozio do urđeva a bilo mi bliže u komšiluk a najbliže u dvorištu da ga rešim ovozemaljskih muka a i druge srne i srndaće.Vidite kako sam fin i rečnik je primeren rečniku zelenih

Lala
 Sa psima i mačkama lutalicama, treba postupati u skladu sa zakonom.......
A 'zelenima', ako hoće da štite životinje, treba predložiti da to rade o svom trošku, kao što ja lovim o svom trošku. Nemam donacija.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

neca90
 Lalo,svaka ti je na mestu,zaista,slazem se u potpunostiB)Napisao sam u jednom komentaru,zeleni lutalice "overavaju" cipovima,a ja sam vise za "cetvorku"...SmekosrbijalovMada,ni sestica nije za bacanje,pa ni dvojka...Ma sta ti prvo pod prste padne,ako je 200 m i vise...samolovacsrbijalovlovacsrbijalov

Nex357
 E samo da dodam moje misljenje ( da se ne krijem iza Rake $aAa) ja bi a mislim i skoro sve kolege lovci ,ali pricam sad u moje ime, najradje da se psi i macke lutalice smeste u azile , sterilisu i odrade svoj vek u miru i blagostanju (mislim da sam nesto cito o tome u "Utopiji" Tomasa Mora)

ali ako moje dete iz skole u rano vece ne sme da se vrati samo zbog tih istih pasa lutalica i to copori pasa,e onda je to MOJ problem ... a koliko je dece napadnuto ?? jel treba da izginemo svi , dok ih sterilisu i smeste u azile ...

U svajcarskoj recimo nema psa lutalica , iz razloga sto nista ne moze da pregazi granicu sto nije cipovano i voljno,nijedan vetrinar ne sme da primi na lecenje necipovanog kera,i nigde ker lutalica,zasto? Drakonske kazne i za veterinara,i za vlasnika ukoliko se utvrdi da nije prijavio nestanak kera i to u policiji Confused... Ali cinjenica je da ih nema !!! mogu da potvrde kolege koji rade u Svajcarskoj Yes

Zakljucak: Ono sto mi ugrozava dete i moje i bilo cije , ima da se resi i ovako i onako ali ima da se resi

Sniper Hunter
 Kolega Nex 357 sve sto si napisao je istina nema lutalica a novi zakon o drzanju odredjenih vrsta pasa pa zabrana pasa za borbu pa obavezno nosenje korpe za odredjene rase pa su proglasili odredjene rase za agresivne i opasne pa posebna pravila ali nigde lutalica to je istina ma samo da se oplete po dzepu i da nam se dozvoli jedno mesec dana lovcima da resimo problem na adekvatan nacin FIKB)

Limun
 Nex 357 zeznuo si me, baš sam hteo da napišem tu anegdotu sa mojim komšijom Rakom. Inače tada je bio predsednik opštine i organizovao je akciju sa lovcima da se očiste lutalice u gradu, našta su "zelembaći" reagovali i normalno dobili pravi odgovor od Rake.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Dulle

Hunter for ever kaže:
Kad god krenem da pustim kera da se istrci u lovisti ili na trening cim otvorim kapiju oko mene su lutalice iskezile zube samo gledam da me neujedu a i strah me je zbog kera posto imam bretonku a one nevole borbe pogotovo ova moja nikad se nije klala sa nekim kerom.Mnogo puta pomislim sto nemam neku veliku nemcinu ili terijera pa da ga pustim pa neka se lepo provedu lutalice da vidim da li bi sledeci put dotrcale,bilo bi fik i gotovo.

Zato ja kada vodim kera u setnju obavezno vodim i mog SAO Alabaja,Baka, koji me verno prati pa ko zalaje posle zavija.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,117,460 posete www.srbijalov.com