Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skupa puška ili puška za svaki dan? Kakva je razlika?
Sniper Hunter
 Po predlogu kolege Nenad 000

270
 Pravom lovcu svaka puška je puška za svaki dan!

aca
 skupa puska nije za svaki dan ona je za cuvanje i nosi se samo u posebnim lovovima.a puska za svaki dan ili radna puska je npr. baikal mp 153.ovo je moje misljenje

Podunavac
 Lovac koji pazi na svoje oružje može i skupu pušku da nosi redovno u lov. Oni koji ne paze na svoje oružje njima ne pomaže nikakva, najbolje što jeftinija pa svakih par godina nova.
Premda pojam skupa puška je relativan. Kod nas je skupa svaka čija vrednost prelazi 1000 evra.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Meni svaka skupaConfused i svaka za svaki danConfused

na koju se vrednost mislilo kad se navelo "skupa puška"??

aca
 mislilo se na vecu sifru od jednogodisnje plateGrin

Cvele
 Na koju visinu plate mislis ?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

aca
 ma zezam se.hteo sam da kazem da mi srbi nemamo veliki standard da mozemo sebi da priustimo skupe puske,pa sam se salio da celogodisnja plata nemoze da stigne da se kupi veoma kvalitetna puska

Sniper Hunter
 Meni je svaka za svaki dan prema svakoj se isto odnosim pa bila skupa puska ili najjeftinija puska po meni je za upotrebu uz duzno odrzavanje naravno pa koliko traje traje, kad istraje kupis drugu.

petar
 [xhide]Ne razumem uopste ovu temu, niti vidim u njoj neki smisao, ali ajd da se upisem.
Imam prilicno jeftino oruzje, uglavnom Zastava i IZ zbog dosta teske finansijske situacije. Posto imam malo oruzja, svako mi je za svaki dan, a i svako je za mene skupo. Nosim ih po potrebi, a odrzavam najbolje sto znam, tako da za mene nema razlike...B)[/xhide]
Just like old times!

Sniper Hunter
 Zalili ste se na nacin otvaranja tema Grin sta sada ne valja tema a da nismo je otvorili bilo bi e nije korektno .....tamo o....ovamoGrinUpsVan temeNazad na temu

Hunter forever
 Mislim za pocetak neka jeftinija a kasnije kad se skupi para kad se nadje posao neka skuplja.Valjda ce dok ja zavrsim fakultet i dok nadjem posao da bude bolje stanje pa ce da padne i neka malo bolja puska.
marka Engleski poenter marka

cokoladni
 Svako oruzije je dobro ako moze metak da stigne do cilja.
pucanjepuc puc
priroda i drustvo

nemeza
 Skupa puska ili puska za svaki dan kakva je razlika-Po meni nikakva.

Poznajem kolege lovce koji su jedva skupili novac za polovnu rusku pušku i koja je za njih bila skupa, ali i lovce kojima nije skupa puška koja ima 3-4 nule u ceni (u evrima), pojam skupa je relativan. Na žalost u Srbiji više od polovine kolega lovaca više ili manje spada u prvu kategoriju. I jedne i druge su za svaki dan. Ne vidim svrhu puške od nekoliko hiljada ili nekoliko desetina hiljade evra koja će stojati kući u vitrini i pokazivati se u gostima, ako neko ima para i kupi takvo oružje neka sa njim ide u lov ili neka ga pokloni nekom ko će ići. I prema jednim i prema drugim se treba odnositi sa poštovanjem i redovno ih održavati jer MOJA PUŠKA JE NAJBOLJA PUŠKA.
Jedine puške koje po meni nisu za svaki dan su puške naših predaka koje su ih verno služile u lovu i koje bez obzira na tržišnu cenu imaju neku drugu vrednost, njih treba čuvati i nositi ih u lov na neke nama posebne dane.

gardista
 ako sam ja kupio nju, nije ona mene, znaci moze biti par 000 ali ce ici u lov i po kisi i lepom, odrzavanje se podrazumeva.
kupljena je zato da bih prvenstveno JA uzivao u koriscenju iste, a ne za pokazivanje i reklamu, e sad ja uzivam i po kishi i po snegu a i po lepom vremenu...
mrzim price tipa : ima mercerdesa iz 68 u dnevnoj sobi...
mislim koji ce mi puska u vitrini, meni treba puska u lovu...

arnotije
 Nemam neku skupu ili drugim recima' firmiranu' pusku, ali se prema njoj odnosim kao da kosta ko zna koliko, jer skuplju nemam ali i da da imam i ako budem imao isto cu se odnositi. U trenutnoj finansiskoj situciji u kojoj se vecina nas nalazi skupa je i "ruskinja" od 400-500 eur za koju vole da kazu da je "jeftina" . A ne volim tip lovaca koji izdvoji prilicnu sumu novca za pusku i onda mu ona sedi u vitrini, i vadi je kada treba da se pohvali nekom od kolega, puska je namenjena da se sa njom lovi i kao takvu je treba koristiti, znaci za srbijalov

petar
 [xhide]Ko je sisa, nek se raspadne, samo neka sluzi nameni...B)
Naravno adekvatno rukovanje, odnos prema njoj i odrzavanje se podrazumeva...B)[/xhide]
Just like old times!

Limun
 Nesto nisam primetio da ovi sto imaju te skupe puske nesto bolje prolaze u lovu od mene. I ova moja Zastavina koja verovatno ne vredi vise od 200 eura radi perfektno!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Nemam preskupe puške, ali se slažem sa većinom, da je puška namenjena za lov, a ne za izlog. Pa ako se izblatnjavi, pokisne, zaprlja, ništa; krpu u šake i čisti. Manekena sa preskupim puškama sam se nagledao, retko koji je bio dobar strelac (čast izuzecima).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Bata79
 Skoro svako od nas bi voleo da ima neki skuplji i lepsi model oruzja u svom ormanu! Ali, ne znam da li je pametno samo je cuvati i iznositi po lepom vremenu ili uzeti oruzje po svojoj meri i koristiti ga po bilo kojim vremenskim uslovima. Zato sto nam jednostavno odgovara i volimo da lovimo sa njiim!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Razlika izmedju kontinentalnih i britanskih ptičara KINOLOGIJA 22 22.11.2024. 09:27
Razlika izmedju vojnih i lovačkih zrna MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 86 14.09.2013. 12:50
razlika OPTIKE I MONTAŽE 7 11.12.2010. 01:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 2

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,602 posete www.srbijalov.com